Тел: + (359 2) 865 04 26
Следете ни:

Д-р Веселин Герев: Високите нива на хормона на стреса АДРЕНАЛИН предразполагат към по-бързо влошаване при Ковид-19

Д-р Веселин Герев: Високите нива на хормона на стреса АДРЕНАЛИН предразполагат към по-бързо влошаване при Ковид-19


Високите нива на хормона на стреса АДРЕНАЛИН предразполагат към по-бързо влошаване при Ковид-19. Адреналин се отделя от организма в състояние на стрес. Излъчването му в тялото усилва метаболитните процеси, сърдечната функция и потиска функционирането на имунната система. Нормалните стойности на кортизол в добро здравословно и отпуснато състояние са между 100 – 200 nm/L и почти нулеви при сън. Повишеният кортизол в тялото се свързва с по-голям риск от инфекции и слаб имунитет . Наблюдавани са 535 пациенти, 403 от които с потвърдена коронавирусна инфекция. При заразените се отчита по-висока концентрация на хормона на стреса. Стойностите му достигат до 3241, което е далеч над нормалните нива. Данните от проучването са стряскащи, тъй като при нива на кортизола над 744 преживяемостта на заразените с Ковид е ниска. Адреналиновите нива могат да се окажат индикатор, с помощта на който може да се предположи кой от пациентите с коронавирус е предразположен към бързо влошаване и се нуждае от осигуряване на медицинска грижа. Изследването е проведено между 9 март и 22 април в Обединеното Кралство. Тестовете за коронавирусна инфекция и рутинни кръвни изследвания, в това число и стойностите на кортизол-адреналин, са направени в рамките на първите 48 часа след приемането в болница. Има два начина за намаляване на адреналиновото ниво – единият чрез успокоителни и другият – чрез покачване на нивата на СЕРОТОНИН.

ХОЛЕОН-5 АМБРОЗ с контролирано освобождаване е високотехнологичен продукт, който съдържа и двата прекурсора на СЕРОТОНИН. Той зарежда нервната клетка и чрез стабилизация на нивото на СЕРОТОНИН намалява нивата на адреналин. ХОЛЕОН-5 АМБРОЗ с контролирано освобождаване е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.

Хранителната добавка Холен-5 Амброз НЯМА директно въздействие срещу коронавирусна инфекция. Фирмата дистрибутор за България (Севекс Фарма ООД) няма здравни и хранителни претенции за това!

Автор: Д-р Веселин Герев, психиатър

#42

© 2020. «Sevex Pharma Ltd.» All right reserved. «Cookie policy» «Privacy policy»