Тел: + (359 2) 865 04 26
Следете ни:

Д-р Веселин Герев: Рязката промяна на времето засили депресивните нагласи

Д-р Веселин Герев: Рязката промяна на времето засили депресивните нагласи


През последните няколко дни атмосферното налягане бележи резки амплитудни колебания. В сутрешните часове е студено, след това температурите се покачват рязко до летни стойности, а надвечер постоянно вали. Тези резки климатични промени се отразяват на стресовите и депресивни състояния. Много хора се оплакват от силно сърцебиене, световъртеж, изтръпване на крайниците, силно главоболие и рязко колебания на настроението. Повечето от симптомите са колебливи и се проявяват предимно в следобедните часове.
Практиката показва, че вечер пристъпите се засилват като към тях се добавя чувството на отпадналост, потиснатост и страх. Причина за описаното състояние са атмосферните колебания, които оказват влияние върху серотонин-веществото на тонуса настроението и спокойствието. Серотониновите нива в нервната клетка зависят от слънцегреенето, но рязката промяна на времето ги прави нестабилни и колебливи. При такива състояния е необходимо да се "стабилизират" серотониновите нива в невроните.
ХОЛЕОН-5 АМБРОЗ с контролирано освобождаване е уникален продукт на високи технологии, който съдържа двата прекурсора на серотонина. Това е изцяло природен продукт, който стабилизира серотониновите нива,което е доказано с клинични проучвания. ХОЛЕОН-5 АМБРОЗ с контролирано освобождаване може да се приема с други лекарствени продукти като приемът му не създава зависимост.

Автор: Д-р Веселин Герев, психиатър

#42

© 2020. «Sevex Pharma Ltd.» All right reserved. «Cookie policy» «Privacy policy»