Тел: + (359 2) 865 04 26
Следете ни:

Д-р Веселин Герев: Вестта за втора вълна на Covid-19 засили депресивните нагласи

Д-р Веселин Герев: Вестта за втора вълна на Covid-19 засили депресивните нагласи


От няколко дни се говори за „втора вълна“ на зараза. Този стряскащ факт отново наля страх в главите на хората. Улиците опустяха, магазините и заведенията също. Много притеснително е, че след разрешението да се движим без маски, много хора все още ги носят от страх и „за спокойствие“. Все по-често на обществени места се чуват изрази от сорта- „този вирус ще ни довърши“, няма да имат край карантините и т.н. Все по-често споменава удължаване на епидемиологичните мерки.

Всички тези фактори вкупом засилиха депресивните нагласи у хората. Симптоми като нарушен сън, страх, безпокойство, тревога се замениха от мисли в депресивен стил като израз на безперспективност и липса на изход. Така бавно и сигурно се тласнахме по повърхността на депресията. Характерно за нея като състояние е пониженото настроение, колебливата енергичност, депресивните нагласи и мисли. Те могат да бъдат свързани както със страха от заразата, така и с икономически, социални и лични проблеми, произхождащи от епидемиологичната обстановка. При депресивните състояния основен биохимичен проблем в нервната клетка е колебливото ниво на Серотонин – хормонът на тонуса, настроението и мислите. Обикновено след период на колебание, нивото на хормона пада. Това води до влошаване на състоянието. За да стабилизираме нивата на Серотонин, е необходимо той да бъде внасян отвън.
ХОЛЕОН-5 АМБРОЗ с контролирано освобождаване е продукт на високи технологии, който съдържа и двата прекурсора на Серотонин в една таблетка. ХОЛЕОН-5 АМБРОЗ с контролирано освобождаване, е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.

Хранителната добавка Холен-5 Амброз НЯМА директно въздействие срещу коронавирусна инфекция. Фирмата дистрибутор за България (Севекс Фарма ООД) няма здравни и хранителни претенции за това!

Автор: Д-р Веселин Герев, психиатър

#42

© 2020. «Sevex Pharma Ltd.» All right reserved. «Cookie policy» «Privacy policy»