Тел: + (359 2) 865 04 26
Следете ни:

19-ти МАЙ – ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН ЗА БОРБА СЪС ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО

19-ти МАЙ – ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН ЗА БОРБА СЪС ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО


ЦЕФАМАДАР ЩЕ ВИ ВЪРНЕ СТРОЙНАТА ФИГУРА

За всички дами нарастването на телесната маса е огромен проблем, а опитите за решаването му масово водят до грешки, понякога фатални за здравето. Кой е правилният подход?

Преди всичко трябва да сме наясно със значимостта на проблема

Всяка година информации за наднорменото тегло предлагат кампаниите по повод на 19-ти май - Европейския ден за борба със затлъстяването. Той се провежда вече десетилетие, а негови инициатори са Националният форум за борба със затлъстяването във Великобритания и Белгийската асоциация на пациентите със затлъстяване. Един от акцентите на този ден са данните за затлъстяването, които днес са повече от тревожни. Проучвания на Световната здравна организация (СЗО) показват, че в Европа с наднормено тегло живеят между 30 и 80 на сто от жените и мъжете в активна възраст и близо 20 на сто от децата. Според изследвания, извършени у нас по проект на Европейския съюз, при 30 процента от седемгодишните момичета и момчета в България е регистрирано наднормено тегло. От тази група 17 на сто са със свръхтегло, а 13 на сто - със затлъстяване. Друго проучване в страната ни сочи, че свръхтеглото и наднорменото тегло водят до хипертония и диабет в ранна и в активна възраст, а изводът е: „Обществото ни търпи икономически загуби, защото засегнатите хора стават нетрудоспособни“. Според данни на СЗО за лечение на последиците от затлъстяването се харчат годишно около 7 процента от парите за здравеопазване в развитите страни.

Как да оценим риска за себе си

При затлъстяване настъпва наднормено разрастване на мастните депа в организма и с времето се затрудняват редица негови функции. Стартира хронично обменно нарушение, като последица от сложни взаимодействия между унаследени особености на човека и фактори от външната среда. Информация за риска от поражения всеки може да получи чрез приетия от СЗО стандарт за телесното тегло, наречен „Боди мас индекс“ (БМИ). Той показва отношението между телесното тегло в килограми и ръста в метри на квадрат. Установено е, че БМИ ≥ 25 кг/кв.м, съчетан с обиколка на талията ≥ 102 см при мъжете и ≥ 88 см при жените, драстично увеличава опасността от: артериална хипертония, нарушение в обмяната на мазнините, повишено количество на холестерол и триглицериди в кръвния серум, атеросклероза, диабет от втори тип, инфаркт на миокарда, мозъчен инсулт и други тежки заболявания.

Ще помогне Цефамадар

Съществено условие за развитие на затлъстяването е продължителното прехранване, т.е. поглъщането на повече калории, отколкото са необходими. Проблемът може да се реши чрез потискане на апетита, но това е трудно за постигане чрез самовнушение. Мъчителен е и самоконтролът при прилагане на силно ограничителни диети. И тук на помощ идва Цефамадар - хомеопатичен продукт, във вид на таблетки. Неговото активно вещество е екстракт от корени на Калотропис гигантеа – растение, известно още като Мадар и широко прилагано в традиционната медицина на Малайзия, Индия и Китай. Цефамадар се отличава с естествен, потискащ апетита ефект. Няма странични действия. Над 93 процента от пациентите заявяват, че с този лекарствен продукт са постигнали плавно нормализиране на телесното тегло. Цефамадар се отличава с много добра поносимост, не води до зависимост и е подходящ за дълготрайна употреба.

#42

© 2020. «Sevex Pharma Ltd.» All right reserved. «Cookie policy» «Privacy policy»