Тел: + (359 2) 865 04 26
Следете ни:

XI МАРКЕТИНГОВА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ФАРМАЦЕВТИ

XI МАРКЕТИНГОВА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ФАРМАЦЕВТИ

         Севекс Фарма“ се включи  в традиционната, единадесета поред обучителна маркетингова конференция, организирана от  Стинг АД, която се състоя на 23 март  т.г., в зала „EFE“ на столичния хотел „Маринела“.

Основна цел на форума бе да се намери златното сечение във фармацевтичния маркетинг. Неслучайно емблема на събитието бе популярната творба на Леонардо да Винчи – „Витрувианският човек“, с вплетените в нея три елемента: изкуство, наука и божествен принцип. Това бе в съответствие с духа на конференцията, насочена към възможностите за ефективно подпомагане на пациента, чрез методите на холистичната медицина, разглеждаща човека в неговата органична цялост.

Присъстваха близо 500 участници - фармацевти, помощник-фармацевти, собственици на аптеки, производители и др. Те обмениха идеи, представиха становища и повишиха своята информираност по настоящи фармацевтични проблеми. Присъстваха около 40 изложители. В проведената дискусия и изнесените презентации многократно се търсеше златното сечение между услуга, консултация и цена в аптеката.

Сред актуалните теми бяха въпросите за: повишаване на лекарствената ефективност; съвременните средства срещу хроничната венозна недостатъчност; новите медикаментозни подходи при педиатрични, стомашно-чревни и други проблеми. Лектори бяха изтъкнати специалисти като: проф. Николай Ламбов, доц. Росен Стойчев, доц. Ваня Герова, доц. Христина Лебанова и др. С практическа насоченост бе изследването на икономиста Аркади Шарков, който анализира разходите за здравеопазване и посочи перспективите за развитие на сектора. Поглед към бъдещето на фармацевтичните грижи отправи проф. Валентина Петкова. Тя бе категорична, че в това направление новите технологии предлагат изключителни възможности, от които следва максимално да се възползваме.

С интерес и внимание бе изслушана презентацията проф. Генка Петрова за профилактиката и лечението на сезонните риновирусни инфекции. Разглеждайки взаимодействието между околната среда, патогените и възприемчивите организми, проф. Петрова представи три продукта на „Севекс Фарма“, които имат силата да противодействат на риновирусните инфекции:

·    Esberitox  - стандартизирана комбинация от ехинацея, бял кедър и диво индиго, които действат синергично. Мощен имуномодулатор. Ефективен и като допълнително средство при лечение с антибиотици. Помага за по-бързото възстановяване на пациентите. Скъсява средната продължителност на боледуването, намалява силата на симптоматиката при респираторни заболявания, свежда до минимум рецидивите;

·   Immunactive Denk - уникална комбинация от витамин C, Цинк, L-Хистидин и Селен, действащи еднопосочно в подкрепа на имунната система. Допринася за защитата клетките от оксидативен стрес. Продуктът е подходящ за употреба във всеки годишен сезон, по време на боледуване или след прекарано заболяване. Препоръчва се при бременност и кърмене. Подходящ е диабетици и хора, подложени на стрес, с отслабена имунна система, предразположени към настинки и вирусни инфекции;

·   SmartBbio от ProViotic - 100-процентна растителна, хранителна добавка. Съдържа 10 пробиотични бактерии и един пребиотик. Осигурява мощна имунна защита. Действа върху патогените чрез нормализиране функциите на храносмилателната система. Гарантира благоприятен баланс на чревната микрофлора, физическо и емоционално здраве.

С всеобщо одобрение бе посрещната викторината с въпроси за приложението на Esberitox и SmartBbio от ProViotic. Отлично представилите се участници получиха атрактивни подаръци.  

След поредица продуктови презентации, събитието завърши с анализ на лекарствения пазар, направен от г-жа Ирена Тонева. Тя се спря на продажбите за 2018 г и обяви своите прогнози за 2019 г.

Участниците в XI маркетингова конференция бяха категорични, че професионалната комуникация е от особена важност за усъвършенстване и надграждане на бизнес средата ни. Бе отбелязан радостният факт - в маркетингово отношение родните аптеки са направили крачка към иновациите във фармацевтичната грижа. Очакванията са, че този процес ще продължи да се развива и ще бъде значим фактор в стремежа на обществото ни и отговорните институции към по-добро и достъпно здравеопазване.

#42

© 2020. «Sevex Pharma Ltd.» All right reserved. «Cookie policy» «Privacy policy»